BusinessVejle - Peter Skou får fornem pris

BusinessVejle -  Peter Skou får fornem pris

Peter Skou har modtaget prisen: EY Entrepreneur Of the Year – Inspirationsprisen Region Syd- og Sønderjylland – uddelt af Erhverv+

19. november 2020

Ved overrækkelsen blev der sagt flg:

EY Entrepreneur Of The Year – Inspirationsprisen Region Syd- og Sønderjylland – uddelt af Erhverv+

 

Kære Peter

Jeg hedder Henrik Skov Anhøj, og jeg er redaktør på Erhverv+, det regionale erhvervsmagasin, som udkommer hver torsdag sammen med 13 lokale dagblade under Jysk Fynske Medier. Og med mig har jeg Michael Anker, partner i EY og redionsansvarlig i vækstskaberkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year.

Vi er her fordi vi skal overrække EY Entrepreneur Of The Year – Inspirationsprisen i Region Syd- og Sønderjylland til dig. Årets modtager af prisen er nemlig Peter Skou, formand for BusinessVejle og en af initiativtagerne til den lokal corona-task force, Forza Vejle.

Der er tale om en nystiftet pris i EY Entrepreneur Of The year-universet, som bliver uddelt for første gang i 2020 i Region Syd- og Sønderjylland, Region Midtjylland og Region Fyn. Og det er Erhverv+, som står for uddelingen i samarbejde med EY Entrepreneur Of The Year.

 

Prisen går til en erhvervsleder i regionen for et særligt engagement og som har en særlig betydning for erhvervslivet lokalt/regionalt. Det kan være en af konkurrencens deltagere, men kan også være andre erhvervsledere, der i kraft af initiativer og aktiviteter og en vedholdende indsats gør en forskel for andre i området.

I oktober efterlyste vi indstillinger til prisen fra læsere af Erhverv+ og samarbejdspartnere, og på en af de indstillinger stod navnet Peter Skou. Et navn, som vi syntes rammer målet med inspirationsprisen. Nemlig at hylde ledere, der går forrest, også når det er svært, og viser vejen for andre som et fyrtårn i lokalområdet.

Det er vi alle sammen enige om, at du gør.

 

Du får først og fremmest prisen for dit engagement som formand for BusinessVejle og i Forza Vejle.

I løbet af de seneste to år, hvor du har stået i spidsen for BusinessVejle, er netværket vækstet med 200 procent. Fra godt 100 medlemmer til på den gode side af 300. Der ligger nu en klar strategiplan for netværket – en plan, som I kører benhårdt efter – og der er kommet væsentlig flere events på programmet. Det sidste forestiller jeg mig godt kan have være en udfordring netop i år, og der er sikkert også andre, der fortjener en del af æren, men du står som den væsentligste drivkraft i dette.

Et andet vigtigt initiativ i netop i denne tid er taskforcen Forza Vejle, hvor navnet i hvert fald for mig lugter lidt at dit forhold til Nørreskoven. Forza Vejle er du den ene af to initiativtagere bag, men som samler byen bredt på tvært af erhverv, handelsliv, kultur og sport.

 

Forza Vejle handler om at "sætte Vejle på landkortet" – Danmarks Barcelona – og om at få det bedste ud af situationen omkring en verdensomspændende pandemi. Der er sammensat en netværksgruppe med 80 medlemmer, der vil gøre det godt for Vejle. Også her er du foregangsmanden.

Nå ja, også mødes vi jo i dag her i Hedensted. Prismæssigt lidt på udebane, men fordi du driver virksomhed her sammen med din bror. En virksomhed – R2 Agro – som i indstillingen får følgende skudsmål:

”Det er et firma, der oser af ledelse med empati. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være resultater. Peter er en dynamisk erhvervsleder, som har ”overskud til alle”.

Og om Peter selv: ”Han går altid forrest. Han er menneskelig, familiefar og helt igennem en fantastisk person.

Stort tillykke med EY Entrepreneur Of The Year – Inspirationsprisen i Region Syd- og Sønderjylland.