Corona-millioner kom i arbejde

Corona-millioner kom i arbejde

Corona-millioner kom i arbejde

27. januar 2021

I 2020 fik Vejle Kommune udført bygge- og anlægsopgaver for 45,9 millioner kroner - i et år, hvor mange projekter blev fremrykket for at hjælpe virksomheder i en svær corona-tid.

Da corona-nedlukningen ramte Danmark i foråret 2020 var politikerne i Vejle Kommune hurtige til at fremrykke offentlige anlægsopgaver. Sigtet med fremrykningen var at holde hånden under lokale virksomheder, der ellers risikerede at blive hårdt ramt af nedlukningen – med mistede lokale arbejdspladser til følge.

Fremrykningen af projekter, der oprindeligt var planlagt til 2021, samt en ekstra bevilling på 15 mio. kr. gjorde, at det samlede budget til vedligehold af kommunale bygninger i 2020 løb op i 45,9 mio. kr.

Og tilsyneladende har mange virksomheder nydt godt af den hjælpende hånd. Ifølge afdelingsleder ved Kommunale Ejendomme i Vejle Kommune, Hanne Flø Stig, har man haft travlt med at få de mange millioner ud at arbejde.

– Ud af de 338 virksomheder vi har registreret på vores håndværkerliste har vi haft 224 virksomheder til at lave noget for os, fortalte Hanne Flø Stig på et online erhvervsmøde 20. januar 2021, hvor byggeranchen var blandt mødets hovedtemaer.

Tak for samarbejdet i 2020

I alt er der ifølge en opgørelse fra Kommunale Ejendomme udsendt mere end 1250 fakturaer og der er udført arbejde på mere end 246 adresser rundt om i kommunen.

– Alt det her er blandt andet lykkedes i samarbejde med lokale håndværkerne, som har udført opgaver for os i hele kommunen. Den indsats og det samarbejde vil vi gerne sige tak for, sagde Hanne Flø Stig på onlinemødet, hvor hun tilføjede:

– 2020 har været et travlt år, hvor der trods corona er blevet lavet rigtig mange gode ting i hele kommunen.

2021 bliver også et travlt år, hvor der kommer mange opgaver som lokale virksomheder kan byde ind på. I videoen herunder fortæller Hanne Flø Stig om de kommende opgaver, og hvordan virksomheder kan byde sig til i udbudsprocessen.

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Unsplash